‘Bugün Ne Yemek Pişirsem?’ Diye Düşünenlerin İmdadına Yetişecek Birbirinden Nefis Tarifler

‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenler için menü, gereçler, tanım bizden; uygulaması sizden! Nefis ve pratik günlük yemek tanımları menümüzde: Köz patlıcan salatası, tavuklu sezar salata, sebzeli noodle ve hindistan cevizli kurabiye tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!

Köz Patlıcan Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet patlıcan

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet soğan

  • 4 diş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı taze kekik

  • 1+1/2 su bardağı su

  • 1/2 su bardağı süt

  • Tuz

  • Karabiber

  • Limon suyu

Köz Patlıcan Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Fırını 200 dereceye ayarlayın. 

2. Patlıcanlara çatalla delikler açın.

3. 45 dakika ya da 1 saat fırında pişirin. 

4. Bu sırada zeytinyağında soğan, sarımsak ve kekiği soteleyin.

6.  Patlıcanları fırından çıkartıp soyun. 

7.Kabaca doğrayın. 

8. Soğanların içine patlıcanları, su ve sütü ek edin.

9. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 

10. Kaynadıktan sonra blenderdan geçirin. Servis edin.

Tavuklu Sezar Salata Tarifi

Malzemeler

  • 4 dilim tost ekmeği

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 300 gr tavuk göğüs, doğranmış

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • ½ Marul, iri doğranmış

  •  12 adet çeri domatesi

  • 1 tutam parmesan

Sos için;

  •  1 yemek kaşığı hardal

  •  2 diş sarımsak 

  • 2 yemek kaşığı limon suyu

  •  Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tavuklu Sezar Salata Nasıl Yapılır?

1. Tost ekmeğini dilimleyip, bir kasede zeytinyağı ile karıştırın ve fırın tepsisine yerleştirin. 

2. Evvelce 200 dereceye kadar ısıtılmış fırında kızartıp, kenara alın. 

3. Orta-yüksek ateşte tavada bir kaç yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp, tavukları ek edin. 

4. Bir kaç dakika karıştırarak pişirip, tuz ve karabiber ek edin ve bir kaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, dış yüzeyi altın rengi sarısı olunca kenara alın.

5. Sos için, hardal, sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını çırpın. 

6. Derin bir kasede sırasıyla, marul, çeri domatesi, kızarmış ekmekler, tavuk modülleri ve sosu birleştirip, karıştırın. Servis etmeden evvel üzerine bir tutam parmesan serpin. Afiyet olsun.

Sebzeli Noodle Tarifi

Malzemeler:

  • 350 gr noodle

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 6 taze soğan

  • 1 diş sarımsak

  • 1 tatlı kaşığı doğranmış taze zencefil

  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye

  • 8 mısır turşusu

  • 300 gr ıspanak

  • 2 yemek kaşığı soya sosu

Sebzeli Noodle Nasıl Yapılır?

1. Tuz eklenmiş kaynayan suya erişteleri atarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün. 

2. Tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin. Taze soğanları parmak uzunluğunda kesip ekleyin.

3. Zencefil, bezelye, ıspanak ve mısır turşularını ek edin ve yüksek ateşte 3 dakika pişirin.

4.  Soya sosu ve erişteleri ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

  • adet yumurta akı

  • su bardağı pudra şekeri

  • 1,5 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi

Hindistan cevizli kurabiye nasıl yapılır?

1. Yumurta aklarını cam bir karıştırma kabına alın. Azar azar eklediğiniz pudra şekeri ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

2. Rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyip koyu bir kıvam alana kadar karıştırın. Yanmaz/yapışmaz tabanlı geniş bir tavayı ocak üzerinde ısıtın. Hazırladığınız Hindistan cevizli karışımı tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.

3. Yumurta beyazları hafif pişip kıvam olarak yoğunlaştığında ocaktan alın. Soğuması için başka bir kenarda bekletin. Hazır duruma gelen kurabiye harcından küçük modüller kopartın. Avuç içinizde yuvarlayıp form verin. 

4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında, 20-25 dakika üzerleri hafif renk alana kadar pişirin.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir