Lahananın lezzetini katlayan taktik! Tencerede 2 dakika tutmak yeterliymiş, suyu şifa Posted on Ocak 3, 2025Author admin 0 Hem ekonomik hem de doyurucu kış sebzelerinden biri lahanadır. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini destekleyerek sıhhate katkıda bulunur. Lahanayı haşlamak isteyenler ekseriyetle yıkayıp yıkamama konusunda ve haşlama müddetinde çeşitli soru işaretlerine sahip. İşte yanıtı. Lahanayı yıkama konusunda tedirginseniz, yıkamanızda rastgele bir sakınca yoktur. Lavaboda ilaç kalıntılarının çıkması için yaprakları tek tek sudan geçirebilirsiniz. Akabinde büyük bir leğenin içinde bekletin. Haşlamak için gerekli koşulları sağlamalısınız. Lahanayı haşlamak için birinci olarak bir tencerenin içine su koyun. Akabinde ocağa alıp içine bir çimdik tuz atın. Kaynadıktan sonra tek tek ayırdığınız yaprakları suyun içine koyun. Haşlama yaparken 2 dakika kadar bekletmeniz kafidir. Bu süreci tüm lahana yaprakları için tekrarlayabilirsiniz. Lahanaları süzerken dikkatli olmakta yarar var. Haşlanan lahanaları dikkatlice süzgeçle sudan çıkarın. Şayet dolmalık yaprakları kullanıyorsanız, parçalanmamaları için nazik olun. Lahanaların çok pişmesini önlemek için haşlama sonrası soğuk suyun altına tutabilirsiniz. Bu süreç, dolmalık yaprakların canlı kalmasını sağlar. Genellikle lahana haşlanırken meskende oluşan koku sevilmez. Bu nedenden ötürü haşlama süreci yapma konusunda kararsız kaldıysanız doğal formüllerle kokuyu hafifletebilirsiniz. Lahana haşlarken oluşabilecek kokuyu azaltmak için haşlama suyuna birkaç defne yaprağı yahut limon dilimi ekleyin. Ayrıyeten mutfağı havalandırmayı ihmal etmeyin. Besin kıymeti yüksek olan haşlama suyunu çöpe atmak yerine çorbalarda yahut zerzevat yemeklerinde kullanabilirsiniz. Vitamin açısından epeyce zengindir. Ayrıyeten, çok haşlama yaptığınızda lahanadaki vitamini öldürebilirsiniz. Üstelik fazla haşlanırsa yumuşar ve dağılabilir. Lahana yapraklarını bir bütün halinde haşlamak istiyorsanız en az 5 dakika kadar kaynayan suda bekletebilirsiniz. Bu sayede yırtılmadan, bütün biçimiyle haşlanabilir. Bu süreçleri yaparken sabırlı olmalı, lahana yapraklarına sert davranmamalısınız.