Evde pişirdiğimiz birtakım yemekler pişirdiğimiz gün bitmiyor ve sonraki güne kalıyor. ‘Bu yemek dünden kalma’ diye yememezlik etmiyoruz alışılmış ki! Hatta kimi yemeklerin tadının bir gün sonra daha hoş olduğunu fark etmişsinizdir. Gelin bunun nedenini birlikte öğrenelim. Haydi buyurun ?
Kaynak: https://www.washingtonpost.com/food/2…
Dünden kalan yemekler günlük hayatımızda hepimizin yaşadığı bir şey.
Bunun bir nedeni de yemeğin içerisinde baharatların tadının yumuşaması.
“Birçok baharatın lezzet molekülleri vakit içerisinde yağ ile bütünleşir. Bu da lezzet moleküllerinin duyularımız için daha erişilebilir olmasıyla sonuçlanır.”
Bu yüzden sonraki güne kalan yemeğin damakta bıraktığı tat değişir.
“Şekerler daha fazla parçalanabilir.”
“Turpgillerden sebzeler üzere kükürt oranı yüksek eserler oksijene maruz kaldıkça tatları daha acı olur.”
Sizce sonraki güne kaldığında tadı hoş olan yemekler hangisi? Yorumlarda buluşalım!